МІЖНАРОДНИЙ ВЕБІНАР

«ЩО РОБИТИ С ЗАМОВНИМИ РОБОТАМИ?»

 

 

На честь Міжнародного дня академічної доброчесності, 21 жовтня, на платформі Academic Integrity and Quality Initiative відбулась лекція-дискусія «Що робити з замовними роботами», у якій взяли участь представники Ради молодих вчених та викладачі Університету імені Альфреда Нобеля.

 

Спікером заходу була докторантка кафедри права та соціальних наук факультету бізнесу та економіки Університету імені Менделя (м. Брно, Чехія) Вероніка Краснічан – фахивець з питань замовних робіт у Чеській Республіці, а також учасниця Європейської мережі академічної доброчесності. У 2017 році Вероніка захистила магістерську роботу на тему: «Аналіз ринку замовних робіт у Чехії», за яку отримала нагороду Декана, а своє докторське дослідження вона присвятила питанням бізнес-етики. Вероніка є однією з основних дослідниць у Global Essay Mills Survey («Світове дослідження компаній, що пишуть на замовлення»), а також у International Contract Cheating Project («Міжнародний проєкт з дослідження замовних робіт») і мала змогу поділитися досвідом участі у цих проєктах на засіданні Пан-Європейської платформи з питань етики, прозорості та чесності в галузі освіти (ETINED) Ради Європи у 2018 році.

 

На заході були виявлені та обговорені потенційні причини того, чому студенти вдаються до замовлення навчальних та дипломних робіт, які самі наслідки несуть ці недоброчесні практики, і найголовніше, як виявити та запобігти тенденції замовляти дослідницькі роботи.

 

Докладніше про лекцію Вероніки Краснічан – у матеріалі «Замовні роботи – небезпечний академічний аутсорсинг» 

Переглянути вебінар можна на YouTube каналі Academic IQ

 

До вашої уваги презентація лекції Що робити з замовними роботами?