В журналі Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія: Педагогіка і Психологія висвітлюються результати новітніх досліджень та досягнень педагогічної та психологічної наук за всіма напрямами і аспектами їх розвитку та практичного застосування. У виданні публікуються матеріали досліджень теоретичних та історичних аспектів педагогічної науки; психолого-педагогічних аспектів навчання, виховання та розвитку особистості; актуальних проблем соціальної роботи та реабілітації; теоретичних основ корекційної педагогіки та освіти; теоретичних та методологічних засад професійної освіти; новітніх технологій навчання у вищій школі; управлінських та педагогіко-психологічних аспектів освіти.

Журнал затверджено в Переліку наукових фахових видань (категорія Б) рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України (наказ від 02. 07. 2020 № 886) і зареєстровано у міжнародних наукометричних базах та директоріях Ulrich’s Periodicals Directory, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Index Copernicus, індексується в Google Scholar тав інформаційно-аналітичній системі Національної бібліотеки України імені Вернадського.

Журнал Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія: Педагогіка і Психологія індексується в Index Copernicus Journals Master List з 2018 року. Згідно з показниками 2020 року індекс цитування журналу складає 77.01.

Паспорт журналу в базі Index Copernicus