В журналі Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія: Філологічні науки висвітлюються результати новітніх досліджень та досягнень філологічної науки за всіма напрямами і аспектами її розвитку та практичного застосування. У виданні публікуються статті, рецензії, огляди з актуальних проблем лінгвістики, та літературознавства, зокрема теоретичної та прикладної лінгвістики, психолінгвістики та когнітивної лінгвістики, соціолінгвістики, лінгвокультурології, лінгводидактики, перекладознавства, історії та теорії літератури, компаративних літературознавчих досліджень, літературної критики, бібліографічних та історико-архівних досліджень.

Журнал затверджено в Переліку наукових фахових видань (категорія Б) рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України (наказ від 24.09.2020 р. № 1188) і зареєстровано у міжнародних наукометричних базах та директоріях Ulrich’s Periodicals Directory, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Index Copernicus, індексується в Google Scholar та в інформаційно-аналітичній системі Національної бібліотеки України імені Вернадського.

Журнал Вісник Університету імені Альфреда Нобеля. Серія: Філологічні науки індексується в базі даних наукових цитувань OUCI з 2020 року, використовує сервіс Cited-by від Crossref та підтримуює Initiative for Open Citations з 2022 р.

Профіль журналу в OUCI